Powered By Blogger

2009. november 16., hétfő

Stand Up for Koltai Ferenc

Kivételes eset. A cím most igazán azt jelenti, amit jelentenie kell: álljunk fel (adózzunk tisztelettel) Koltai Ferencnek.



Nagyon röviden és érthetően,  íme a magyarázat. Búcsúzunk. Tegnap éjféltől Koltai Ferenc nincs forgalomban. Kivonták őt, Koltai Ferencet. Semmi cicó, semmi cécó, semmi ünnepélyes búcsú. Tizenkét évig társunk volt ő, jóban rosszban (ellenségek s barátok közt) és íme, most egy tollvonással elszakítják Ferencet tőlünk. Kivonták, eltűnik, bezúzzák, újrahasznosítják. Mindezt azért, mert Ferenc nem bizonyult elég tartósnak, s drága is volt kissé.
Hát álljunk fel (Stand up) és búcsúzzunk méltósággal Koltai Ferenc, alias Károly Róbert arcmásától a 200 forintoson. Mert bizony közismert a tény: Károly Róbertről nem maradt ránk sem - túl sok, sem túl jó kép -, s kellett egy sármos papírpénz 1997-ben. Így kerülhetett fel, a grafikus vállalkozó barátjának arcmása, a bankóra. Ennyi volt. Itt a gazdaságosabb fém. Olcó. Kéccá.

3 megjegyzés:

  1. Nem is hasonlit, csak egy kicsit! Zsidó feje van!

    VálaszTörlés
  2. Erre mondhatjuk, hogy ez egy nem evilágból való királyság volt...
    Meg már Fülig Jimmy is megmondta a hídlakónak, hogy csak mi, kirájok tudjuk, hogy mennek ezek a dolgok

    VálaszTörlés
  3. Fülig Jimmy jó király volt, tegeződött a népével, de még ő sem kívánta meg, hogy pénzre kerüljön az arca. Ahhoz ügyvezető igazgató, vállalkozónak kellett volna lennie.

    VálaszTörlés

s t a n d - u p c o m e d y

GIFanatics.com